Головна » 2015 » Червень » 19

Вже минув рік, як сталася трагедія , що сколихнула шість сімей Кривого Рогу.


14 червня Річниця загибелі  49 десантників в небі над луганським аеропортом в літаку  ІЛ - 76, який був збитий з ПЗРК російським ворогом.На борту знаходилось шестеро наших земляків - криворіжців.

О 10 00 годині на 95 -му кварталі відбувся мітинг-реквієм.Своє слово пам’яті взяли побратими десантників та мати загиблого Іллі Гайдука.Після хвилини мовчання.

відбулася хода до Стели Героїв, де кожен поклав квіти героям захисникам Батьківщини нашого міста.Далі відбувся пам’ятний молебень в церкві київського патріархату.


Під  час поминальної панехіди загиблих Героїв на Центральному кладовищі, священик наголосив про важливість Добра і вірить, що коли за нами правда, то ми обов’язково переможемо.Бо там де правда там і Господь.


 

 

Переглядів: 473 | Додав: гайда | Дата: 19.06.2015 | Коментарі (0)


Три дні поспіль “Криворізька Самооборона” та “Інгульська Паланка війська Запорізького Низового” вишколювала майбутніх бійців новоствореного територіального батальйону.


Вперше, в Кривому Розі, військомати наважились на співпрацю, коли ініціативу навчання тактиці ведення боїв в умовах міста “загонів громадської оборони” беруть на себе громадські організації. Тепер новостворені захисники мають змогу пройти справжнє військове навчання на базі “Самооборони Кривого Рогу”.

В її лавах, ви знайдете молодих патріотів, учасників, ветеранів АТО та волонтерів.

Впродовж декількох днів, через інструкторів пройшло майже 400 бійців.

Вишкіл мав декілька напрямків:

  • техніка безпеки поводження зі зброєю, медичний інструктаж.

  • базові навички роботи з автоматом Калашнікова.

  • розборка, чистка АК

 

Три дні поспіль “Криворізька Самооборона” та “Інгульська Паланка війська Запорізького Низового” вишколювала майбутніх бійців новоствореного територіального батальйону.

“Навчання навчанням, а обід за розкладом”. Інгульською Паланкою було організовано частування козацьким кулішем. За обідом можна було почути реальні бойові історії ветеранів АТО.

Як зазначив керівник Самооборони та Інгульської Паланки Сергій Штанько:

- “Місто в надійних руках, досвід захисту Кривого Рогу  від сепаратистів має кожен козак Паланки. Якщо рік назад, ми вперше взяли в руки зброю,то нині ми маємо реальний військовий досвід.Серед нас є справжні воїни, які пройшли гарт війною, наш бойовий дух не зламати.Ми сильні, як ніколи! ”


Нагадаємо, що обов’язком мобілізованих тер.оборони є захист міста в разі широкомасштабного наступу країни агресора при оголошенні військового стану.


 

Переглядів: 621 | Додав: гайда | Дата: 19.06.2015 | Коментарі (0)