Головна » 2015 » Червень » 18 » УНР-Українська Народна Республіка.Частина 3.КУБАНЬ.ЗУНР.
19:04
УНР-Українська Народна Республіка.Частина 3.КУБАНЬ.ЗУНР.

16 лютого 1918 року Законодавча Рада проголошує Самостійну Кубанську Народню Республіку.Великий вплив в утвердженні незалежності Кубані відіграла агітація кубанців-українців на сесії Крайової Ради та на Обласному з'їзді представників усього населення краю у грудні 1917 року. Тоді відбулось повне порозуміння між кубанцями та делегатами Української Центральної Ради Галаганом та Онацьким. У другій половині лютого опісля закінчення сесії на нараді членів Ради була прийнята та ухвалена резолюція про прилучення Кубані на федеративних підставах до України. Члени Ради підтримували відокремлення України від Росії. Цікаво, що навіть найзапекліші прихильники «єдиної та неподільної Росії», такі як Скобцов, голосували за федерацію з Україною. Ще раніше була прийнята конституція Незалежної Кубані.Тим часом, на Кубань почали прибувати ешелони з турецького фронту. Ці маси солдатів були настроєні украй пробольшевистські. Рада намагалася чинити опір, але безуспішно. Озброєні сили Кубанської армії під командуванням штабс-капітана Віктора Покровського були вимушені відступити з Катеринодару.

9 січня 1918 року Центральна Рада своїм Четвертим Універсалом проголосила Українську Народну Республіку самостійною, незалежною, вільною державою українського народу.

16 лютого 1918 року Законодавча Рада проголошує Самостійну Кубанську Народню Республіку

А  через рік 22 січня 1919 р. відбулося об'єднання УНР і Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР).

 

Ця мапа викликає у багатьох людей подив ,але нічого дивного в ній нема такою Україна повинна була бути якщоб не дії більшовиків.

Переглядів: 733 | Додав: slivunchik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
avatar
1 amazayev • 17:04, 15.02.2018
Мапа великої Української Держави, УНР, про могутність та кородни якої, нажаль, не знали сусіди та яка проіснувала 1 день після проголошення Конституції. Так я також можу мапу намалювати і назвати себе володарем Галактики. Зовсім дурні...
avatar