Головна » 2015 » Червень » 25

Продовження статті УНР частина 1,2,3, але далі ганебну історію творили москальські запроданці більшовики знищуючі нашу державу. 
                                      - 16 квітня 1920 узгодженим постановою ВЦВК, РНК РРФСР і ВУЦВК «Про освіту Донецької губернії» РРФСР передала Україні деякі території Області Війська Донського:
а) станиці Гундорівський, Каменську, Калітвінскую, Усть-Белокалітвенскую, волость Каршово-Обрівскую Донецького округу;
б) станиці Володимирську, Олександрівську Черкаського округу;
в) місто Таганрог з Таганрозьким округом.
У серпні 1920 р РРФСР передала УРСР станицю Луганську.
- 28 грудня 1920 між РРФСР і УРСР було укладено договір про співпрацю у військовій та господарської діяльності, що не торкався питань кордонів.
- 30 грудня 1922 був укладений Договір про утворення СРСР, також не затрагивавший питання кордонів між вхідними в нього республіками

-16 жовтня 1925 Постановою Президії ЦВК СРСР «Про врегулювання кордонів Української Соціалістичної Радянської Республіки з Російською Соціалістичної Федеративної Радянської Республікою і Білоруською Соціалістичною Радянською Республікою» був проведений взаємний обмін територіями між УРСР і РРФСР.
Україна передала в РРФСР:
а) місто Таганрог, Федоровський, Миколаївський, Матвєєво-Курганський, Советінскій, Голодаевскій райони і східну частину Екатеріновской району Таганрозького округу;
б) місто Шахти, Глубокінскій, Ленінський, Кам'янський, Усть-Белокалітвенскій, Володимирський, Сулинський, Шахтинський райони і частини території сорокинского і Олексіївського районів Шахтинської.
РРФСР передала Україні:
а) Семенівської волость Новозибківського повіту Гомельської губернії;
б) селище Зноб Трубчевський волості Почепського повіту Брянської губернії;
в) селища Хінельських волості Севського повіту Брянської губернії: Фатевіж, Баранівку, Дем'янівка, Муравейня, Товстодубове (Лемешковской волості) і Сільце-Микитське, Сетное, село Грудскую (Подиводской волості);
г) весь Путивльський повіт (з містом Путивлем), за винятком Крупецький волості;

д) Крінічевскую волость Суджанського повіту Курської губернії;
е) південну частину Грайворонського волості Грайворонського повіту Курської губернії;
ж) південну частину Муромської волості Білгородського повіту Курської губернії;
з) Троїцьку волость і частина Уразовський волості Валуйського повіту Воронезької губернії
- 16 жовтня 1928 Постановою Президії ЦВК СРСР був проведений обмін територіями між УРСР і РРФСР.
а) селища Рашкович і Смокаревку Хінельських волості Севського повіту Брянської губернії;
б) селища Стариці, Приліпки і Огурцово Муромської волості Білгородського повіту Курської губернії;
в) селища Велика Рибиця, Миропілля, Студенка, Запсілля, Песнякі, Олександрію, Василівку і Нову Село Миропільській волості Грайворонського повіту Курської губернії.

- 26 квітня 1954 Верховна Рада СРСР передав УРСР Кримську область.
- 8 грудня 1991 Угодою про створення Співдружності Незалежних Держав Росія і Україна визнали територіальну цілісність одна одної і недоторканність існуючих між ними кордонів.
- 14 січня 1994 Будапештським меморандумом Росія зобов'язалася поважати незалежність, суверенітет та існуючі кордони України, а також підтвердила своє зобов'язання утримуватися від загрози силою або її застосування проти територіальної цілісності або політичної незалежності України. Вона також взяла на себе зобов'язання в тому, що ніякі її озброєння ніколи не будуть застосовані проти України, крім цілей самооборони або будь-яким іншим чином згідно зі Статутом Організації Об'єднаних Націй.
-30 травня 1997 Договором про дружбу, співпрацю і партнерство Російська Федерація відповідно до положень Статуту ООН і зобов'язань по Заключному акту Наради з безпеки і співробітництва в Європі зобов'язалася поважати територіальну цілісність України і підтвердила непорушність існуючих між Росією і Україною кордонів.

Детальніше можна прочитати
Джерело:.http://likbez.org.ua/

Переглядів: 406 | Додав: slivunchik | Дата: 25.06.2015 | Коментарі (0)