Головна » 2015 » Жовтень » 10

У Києві 14 жовтня відбудеться Марш героїв з нагоди 73-ї річниці створення Української Повстанської Армії.

 У Марші візьмуть участь “Свобода”, “Правий сектор”, Організація українських націоналістів і Конгрес українських націоналістів, Інгульська паланка війська запорозького низового,а токож різні патріотичні організації.Марш почнеться о 12 годині .

Водночас у КМДА повідомляють про те, що 14 жовтня в столиці на Михайлівській площі відбудеться демонстраційний показ сучасної військової техніки, а на Софійській площі – культурно-мистецькі заходи “РокВійсько”.

Зазначимо, що 14 жовтня є вихідним днем – ​​як День захисника України.

www.korrespondent.net

                                                                           Також .

Публічна дискусія “Українці – народ-військо. Як українці свої армії творили: від козаків до АТО” відбудеться в рамках проекту “Історія: (не)засвоєні уроки”. Чому і як у найважливіші моменти своєї історії, в найнесприятливіших умовах українці творили своє військо і чому нас сьогодні можуть навчити наші предки.

Уже за кілька днів, 14 жовтня, ми вперше відзначатимемо День захисника України. Це свято має значно ширший контекст, аніж привітання чинних військовослужбовців.

Це й день пам’яті та пошани всіх, хто впродовж століть боровся за свою землю і відстоював суверенітет України після здобуття нею незалежності.

Сьогодні справа захисту української незалежності згуртувала і кадрових військових, і добровольців, і волонтерів, тому коло тих, кого ми вшановуємо як захисників України, включає і їх.

“Кожен селянин, ідучи на працю в поле, завжди має з собою рушницю на плечах і шаблю або тесак при боці”, – писав ще 1594-го року про українців австрієць Еріх Лясота, посланець імператора Священної Римської імперії, який місяць пробув на Запорозькій Січі.

Про тяглість історії українського війська важливо говорити саме зараз, в умовах війни на Сході України і особливої ролі війська в збереженні незалежності і територіальної цілості держави.

Чотири спікери розкажуть про чотири епохи: козацтво – Армія УНР – УПА – сили АТО:

директор Науково-дослідного інституту козацтва, д.і.н. Тарас Чухліб;

співробітник Українського інституту національної пам’яті, к.і.н. Ярослав Файзулін;

Голова Українського інституту національної пам’яті, к.і.н. Володимир В’ятрович;

журналіст, к.п.н. Євген Магда.

Модератор — співробітник Українського інституту національної пам’яті, к.і.н.Сергій Громенко

 

12 жовтня, понеділок, 18:30

Дискусія ”Українці – народ-військо. Як українці свої армії творили: від козаків до АТО”

Місце: хол Національного музею історії України, вул. Володимирська, 2.

Вхід вільний

www.istpravda.com.ua

Переглядів: 322 | Додав: slivunchik | Дата: 10.10.2015 | Коментарі (0)