Головна » Архів матеріалів

Переглядів: 348 | Додав: slivunchik | Дата: 02.05.2015 | Коментарі (0)

Першого травня біля цирку у м.Кривий Ріг відбувся мітинг на честь першотравневих свят як бачите кількість людей "дуже вражає" ,головне гасло цього мітингу  є ЦИРК  НА ГРАНИ ЭКСТИМУ. На цьому мітингу були присутні і члени Об’єдненя патріотичних сил Кривбассу  до складу якого входить Інгульська паланка, мета нашої присутності була проста, зробити все можливе щоб не було ніяких провакацій.

 

 

Переглядів: 435 | Додав: slivunchik | Дата: 01.05.2015 | Коментарі (0)

 

Переглядів: 394 | Додав: slivunchik | Дата: 11.04.2015 | Коментарі (0)

Виїзд з Кривого Рогу - 30.04.2015

1-травня- відвідання музею ген.-хорунжого Романа Шухевича в с.Білогорща планую обід (ведуться складні переговори з Уляною ) екскурсія до найстаріших церков м.Львова

2- 3 травня(з ночівлею) - участь у вшануванні 100-річчя перемоги УСС в битві на г.Маківка

4 - Самбір, Кульчиці. Туди поїдемо електричкою, у Самборі нас зустрінуть із бусом. Думаю що і нагодують (так було минулого разу).

5 - пів-дня екскурсія по найцікавіших місцях центру Львова і (або) на Личаківський цвинтар. Вчора домовився про інформаційно-екскурсійний супровід із своїм товаришем Романом Дзюбаном. Він автор упорядник книги про Маківку. Автор книги-історичної розвідки про Івана Федорова, де він аргументовано доводить що Федоров був захоплений разом із друкарнею у Полоцьку (під час Московсько-Литовської війни) і вивезений у Москву. Він знає про Львів на порядок більше від мене. Має бути цікаво.

Домовляюся про палатки, спальні мішки і килимки. Якщо частина спорядження у козаків є, буде добре.
На переговорах із однокурсником-підприємцем родом із Кульчиць думаю що вдалося його переконати і поїздка в Самбір і Кульчиці відбудеться за його підтримки. Моїм аргументом були матеріали про волонтерську діяльність Інгульскої паланки із сайту на фейсбуці.
Принципову згоду він дав.

Переглядів: 420 | Додав: slivunchik | Дата: 07.04.2015 | Коментарі (0)

 

Холодний Яр живий,він знає хто свій ,а хто чужий.

Цієї весни виповнюється 95 років від дня загибелі Головного отамана Холодного Яру Василя Чучупака, а також 95 років створення Холодноярської бригади та Степової дивізії – легендарних добровольчих формацій, які взяли участь у всеукраїнському повстанні проти російських окупантів навесні, влітку й восени 1920 р.

                                                                ПЛАН ВШАНУВАНЬ

25 квітня, Чигирин, Богданова гора, бастіон Дорошенка, збір о 10.00, початок о 10.30, молебень за Україну патріарха Філарета, благословення патріарха Філарета воякам, виступ керівників Черкаської області та командирів батальйонів, освячення зброї, прес-конференція керівництва Черкаської області, командирів батальйонів та першоієрархів УПЦ КП.

25 квітня, Чигирин, стадіон, 13.15, виступи командирів батальйонів і полків, політиків, керівників м. Чигирина, парад учасників АТО, урочисте прийняття добровольців до лав добровольчих полків і батальйонів – за участю ієрархів УПЦ КП, показові виступи вояків різних частин, змагання між ними, фотосесія чигиринських красунь із вояками АТО, формування чигиринських волонтерських груп підтримки добровольчих полків і батальйонів та їхніх цивільних представництв, автограф-сесія українських вояків, книжковий фестиваль “Чигирин-2015”, ярмарок виробів народних майстрів, конкурс дитячих малюнків та інших виробів – подарунків воякові, військовий і медичний вишкіл дітей і дорослих інструкторами “Українського легіону”.

25 квітня, Чигирин, центр, 17.00 – 22.00, Мистецький фестиваль козацької слави “Холодний Яр-2015” за участю провідних українських гуртів, виступи вояків, волонтерів і політиків, прес-конференція музикантів, конкурс знавців Холодного Яру, відвідання резиденції Богдана Хмельницького.

26 квітня, Мельники, центр, збір о 10.00, поч. о 10.30, покладання квітів і вінків до Меморіалу героям Холодного Яру, виступи керівників Черкаської області, командирів батальйонів і полків, митців, народних депутатів і політиків, формування вояцької делегації для вшанування могили Головного отамана Холодного Яру та братської могили холодноярців Петра Токовенка, Прохора Деркача, Руденка і Гаврилка “Полтавця” на кладовищі с. Мельники (покладання квітів, літія, громадська панахида), відкриття і освячення символічної могили братам Чучупакам, могили яких не збереглися, відкриття меморіальної таблички на братській могилі холодноярських козаків-повстанців; покладання квітів до пам’ятника поручникові Армії УНР, письменникові Юрієві Горлісу-Горському; відвідання Мотронинського монастиря, де в юності послушником був Максим Залізняк, де “табором стояли гайдамаки”, де бував Тарас Шевченко, відкриття пам’ятника сотникові полку гайдамаків Холодного Яру Іванові Компанійцю, меморіальний мітинг, відвідання Свято-Троїцької церкви Мотриного монастиря, холодноярських печер, хутора Буда і дуба Максима Залізняка, покладання квітів на символічну могилу останнього кошового Запорозької Січі Петра Калнишевського та до пам’ятника Небесній сотні, освячення храму Праведного Петра Багатостраждального (Калнишевського), поминальний обід.

 

 

 

Переглядів: 348 | Додав: slivunchik | Дата: 06.04.2015 | Коментарі (0)

Переглядів: 358 | Додав: slivunchik | Дата: 06.04.2015 | Коментарі (0)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    

 

День Збройних Сил України був встановлений постановою Верховної Ради України в 1993 році. Це свято відзначається щорічно 6 грудня — в день ухвалення в 1991 році закону України «Про Збройні Сили України».

Відзначається урочистою церемонією покладання квітів до могили Невідомого солдата, божественною літургією. У війську проходять урочисті збори, церемонія вручення державних нагород та святковий концерт. Ввечері програма свята завершується святковим феєрверком у містах-героях та містах розташування керівних центрів українського війська.

За традицією, кожен рік президент України вітає всіх службовців української армії, відзначаючи значну роль цих людей у підтримці Україною свого незалежного статусу. Віктор Янукович порушив цю традицію в 2013 році у зв'язку з перебуванням за кордоном та заворушеннями в Україні.

Переглядів: 371 | Додав: bss | Дата: 06.12.2014 | Коментарі (0)

Покрова Пресвятої Богородиці

— християнське і народне свято, відзначається церквами східного обряду (православними та греко-католиками) 14 жовтня. З 1999 року свято Покрови в Україні відзначається як День українського козацтва. Традиційно вважається, що на Покрову у 1942 році було утворено Українську повстанську армію, тому 14 жовтня святкується як день УПА.

Дізнатися більше >>>

Переглядів: 396 | Додав: bss | Дата: 11.10.2014 | Коментарі (0)

      День Незалежності України.

   Головне державне свято України, яке відзначається щороку 24 серпня на честь прийняття Верховною Радою УРСР Акту проголошення незалежності України, що прийнято вважати датою утворення держави Україна в її сучасному вигляді.

 

 

 

16 липня в 1991 році, уперше було відзначено День Незалежності України.  В 1990 році 6 липня  - Верховна Рада Української РСР прийняла ухвалу Декларації про державний суверенітет України. Також, в той же день 16 липня 1990 року Верховна Рада Української РСР ухвалила ще один документ - постанову «Про День проголошення незалежності України». У цьому документі зазначено: «Зважаючи на волю українського народу та його одвічне прагнення до незалежності, підтверджуючи історичну вагомість прийняття Декларації про державний суверенітет України 16 липня 1990 року.

Верховна Рада Української Радянської Соціалістичної Республіки ПОСТАНОВЛЯЄ:

Вважати день 16 липня Днем проголошення незалежності України і щорічно відзначати його як державне загальнонародне свято України».

Через деякий час в тому ж 1991 році 18 червня, були внесені відповідні зміни до статті 73 Кодексу законів про працю Української РСР, після чого, в переліку святкових днів з'явився запис:  «16 липня - День Незалежності України».

Так як 24 серпня 1991 року Верховна Рада Української РСР ухвалила цей Акт про проголошення незалежності України, виникла потреба змінити дату святкування цього Дня. З цього приводу 20 лютого 1992 року Верховна Рада України ухвалила постанову „Про День Незалежності України ”. У ній зазначено: «Зважаючи на волю українського народу та його одвічне прагнення до незалежності, підтверджуючи історичну вагомість  прийняття Акта проголошення незалежності України 24 серпня 1991 року. На Всеукраїнському референдумі ще в 1991 році, 1 грудня було підтверджено святкування  Дня Незалежності України.


Верховна Рада України ПОСТАНОВЛЯЄ:

1. Вважати день 24 серпня Днем Незалежності України і щорічно відзначати його як державне загальнонародне свято України.

2. Постанову Верховної Ради Української РСР «Про День проголошення незалежності України» від 16 липня 1990 року вважати такою, що втратила чинність.

Згідно з цим, 5 червня 1992 року Верховна Рада України винесла постанову: у частині першій статті 73 Кодексу законів про працю України слова  «16 липня - День Незалежності України» замінити словами  «24 серпня - День Незалежності України». З цього приводу  День Незалежності України щороку відзначається 24 серпня.

24 серпня 1991 р. Верховна Рада України прийняла історичний документ виняткового значення для долі українського народу - Акт проголошення незалежності України. У цьому документі говорилося: „Виходячи Із смертельної небезпеки, яка нависла було над Україною у зв'язку з державним переворотом в СРСР 19 серпня 1991 року, продовжуючи тисячолітню традицію державотворення в Україні, виходячи з права на самовизначення, передбаченого Статутом ООН та іншими міжнародно-правовими документами, здійснюючи Декларацію про державний суверенітет України, Верховна Рада урочисто проголошує незалежність України та створення самостійної української держави - України. Територія України є неподільною і недоторканною. Віднині на території України мають чинність винятково Конституція і закони України.

Цей акт набирає чинності з моменту його схвалення".

За цей Акт проголосувала абсолютна більшість депутатів Верховної Ради. УРСР перестала існувати. На карті, світу постала нова самостійна держава - Україна, яку потім визнали всі країни світу.


Акт проголошення незалежності України

Акт проголошення незалежності України, вміщений у бюлетень для голосування на всеукраїнському референдумі, жовтень 1991 р.

Акт проголошення незалежності України - документ, прийнятий позачерговою сесією Верховної Ради УРСР 24 серпня 1991 року, яким проголошено незалежність України та створення самостійної держави - України. Після цього Українська Радянська Соціалістична Республіка, перестала існувати юридично.


Верховна Рада України.

 

Переглядів: 465 | Додав: bss | Дата: 23.08.2014 | Коментарі (0)

Свято було встановлено в Україні Указом Президента України N 708 від 17 серпня 1996 року. В Указі було визначено: " Ураховуючи значення Військово-Морських Сил як невід'ємної частини Збройних Сил України у захисті незалежності, територіальної цілісності України, п о с т а н о в л я ю: Установити в Україні свято - День Військово-Морських Сил, яке відзначати щорічно 1 серпня. "

 
Призначення Дня Військово-Морських Сил на 1 серпня було пов'язано з тим, що саме в цей день 1996 року відбулися перші тактичні навчання ВМС України "Море-96". До навчань залучалися шість кораблів (фр "Сагайдачний", вдк "Ольшанський", корвети "Луцьк", "Хмельницький", "Вінниця", "Чернигів"), на навчаннях був присутній Президент України Леонід Кучма.
 
У 2006 році Указом Президента України N 259 від 24 березня 2006 року це свято було перенесено на першу неділю липня. В Указі визначалося: «…з метою відродження національних морських традицій та враховуючи роль Військово-Морських Сил Збройних Сил України у забезпеченні обороноздатності держави…» згідно з Указом Президента України «Про День Військово-Морських Сил Збройних Сил України» від 24 березня 2006 р. № 259/2006.
 
День Дня Військово-Морських Сил Збройних Сил України було скасовано Указом Президента України «Про День флоту України» від 18 листопада 2008 р. № 1053/2008. та встановленно День флоту України
 

Переглядів: 408 | Додав: bss | Дата: 27.07.2014 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 7 8 9