Головна » 2016 » Січень » 22 » 22 січня закінчилась оборона Донецького аеропорту: гордість України і ганьба її ворогів
13:27
22 січня закінчилась оборона Донецького аеропорту: гордість України і ганьба її ворогів

Бандитам і їхнім російським господарям "кіборги" Донецького аеропорту запам'ятаються назавжди... Малюнок Святослава Пащука

Цими днями виповнюється рік відтоді, як українські військові, знищивши безліч російських найманців, після 242 днів героїчної оборони і безперервних боїв покинули руїни Донецького аеропорту.

Оборона  від російсько-терористичних військ летовища, побудованого Україною до Євро-2012, розпочалася 26 травня 2014 року і тривала до 22 січня 2015-го – 242 дні, довше, ніж більшість оборонних операцій німецько-радянської війни, якими так несамовито пишається ідейний наслідувач гітлерівського Райху – путінська Росія.

22 січня, коли останній український вояк залишав будівлю ДАП, від надсучасного летовища залишилися лише груди обгорілого бетону – захищати вже було нічого, та й ні для чого.

Багато хто тоді говорив, що аеропорт треба було залишити значно раніше, мовляв жодного тактичного чи стратегічного сенсу так довго обороняти вщент зруйнований об’єкт не було. З формальної точки зору вони були цілком праві, але Донецький аеропорт став для України не просто місцем, звідки злітають літаки, а новими Жовтими водами, Корсунем і Крутами. Уже за рік по відступу з аеропорту це відчувається особливо гостро. Можна, звісно, вкотре повторити, що ДАП – це символ незламного козацького духу, жертовності та самовідданості, але в цих словах забагато непотрібного заїждженого пафосу.

Насправді оборона Донецького аеропорту довела лише одне – Донецьк – це Україна, і нею залишиться, яких би ново- чи малоросій, ДНР чи ЛНР не вигадали у Кремлі. За чуже так не б’ються

http://www.depo.ua/

 

Поделиться в соц. сетях

джерело:http://cossackland.org.ua/

Переглядів: 512 | Додав: slivunchik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar